Molenstraat 055-5766990 || Stationsstraat 055-5790991 info@trendlines.nl

Definitief ontharen

 

Ontharen (IPL)

Een gladde, zachte huid is voor velen een ideaalbeeld. Wij kunnen dit op diverse manieren voor u realiseren. Naast epileren en harsen kunnen we uw huid ook ontharen door middel van IPL. Dit staat voor ‘Intense Pulsed Light’.
Plasmalight
Voor definitief ontharen gebruiken wij ons Plasmalight IPL-apparaat. Dit is een ontharingsapparaat van een gerenommeerd merk. Gebruik hiervan is gegarandeerd veilig, snel en zonder risico.

Hoe werkt de behandeling ?
Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plaats geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt vernietigd, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien.
Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haarzakje te krijgen wordt een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de plasma light na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied. De plasma light geeft fantastische resultaten en er zijn relatief minder behandelingen nodig ten op zichte van andere apparatuur met betere resultaten. Daar de plasma light de vereiste temperatuur van 70 graden tot onder in de wortel laat doordringen zijn de haren ook echt definitief weg in tegenstelling tot de goekopere apparatuur waar naar verloop van tijd de haargroei weer terugkeert. Ons advies is dan ook “laat u niet leiden door de prijs maar bekijk eerst met welke apparatuur u zich laat behandelen”.
Kunnen alle haren worden behandeld?
Het plasma light systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren mogelijk zijn, echter blonde en donshaartjes zijn niet te behandelen omdat deze geen pigment bevatten en daardoor het licht niet absorberen. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan uw huid- en haartype. Ongeveer 90% van de haren wordt blijvend verwijderd. Als de huid donkerder is kunnen meer behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Is de behandeling pijnlijk?
Afhankelijk van de pijngrens zal de behandeling meer of minder gevoelig zijn.
Moet ik voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?
Het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is wel van belang om vanaf 4 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren en ook geen hars of ontharingscrème te gebruiken. Zo zijn er zoveel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment, is het raadzaam om niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is. Over het algemeen is nabehandeling van uw huid niet nodig, hoewel mensen met een gevoelige huid gedurende een paar dagen verzachtende crème kunnen gebruiken. Wel is het aan te raden om veel zonlicht te vermijden en om gedurende een paar weken na de behandeling zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Haarzakjes bevinden zich afwisselend in een rust- en groeifase. Alleen in de groeifase kunnen de haarzakjes vernietigd worden. Haarzakjes in de rustfase moeten dus “wachten” tot de haren gaan groeien. Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig.
Zijn de behandelingen veilig?
Bij Trendlines werken we uitsluitend met gecertificeerde apparatuur, wij hebben dan ook gekozen voor plasma light voor onze behandelingen, daar dit merk al jaren lang hoog gekwalificeerde apparatuur levert en bekend staat als markleider op het gebied van IPL behandelingen. plasma light heeft een internationale reputatie als het gaat om geavanceerde technologie en uitstekende kwaliteit. De beste periode voor IPL ontharen is in de winter als de huid niet gebruind is door de zon. Ontharen met IPL kan vooral in het gezicht en de halsstreek soms pijnlijk aanvoelen. Na de IPL behandeling kan de huid enkele uren schrijnend aanvoelen, rood en gezwollen zijn. De roodheid en de zwellingen verdwijnen in de loop van enkele dagen.

Follow by Email
Facebook
Facebook